fbpx

Arkitektens ord

Alle leilighetene har en stor bredde, slik at både stue / kjøkken og master bedroom ligger med utsikt ut over fjorden og Sandefjord sentrum, med lange, store vinduer mot vest. Dette var et sentralt utgangspunkt for å påføre maksimal kvalitet til alle leilighetene. 

Hovedfasaden av prosjektet består av selve terrassene, som sprer seg ut over hele leilighetsbygget. Prosjektet har variert høyde, fra 4 til 6 etasjer, og volumet er delt opp i ulike elementer for en ren og levende helhet, da fasadene og terrassene sklir inn i hverandre. Lyse fasadedeler kombineres med mørkere partier, for et rent og tidløst fasadeutrykk. 

Prosjektet er plassert inntil skråningen, eksisterende fjellvegg med trær, som gir en lun atmosfære til området. Vi har brukt noen runde former for å gi en egen identitet til byggene, slik at de sklir godt inn i landskapet. Ved utarbeiding av materialer og farger har vi tatt utgangspunkt i den rolige identiteten, samt beliggenhet ved vannet: rolige farger, og en kombinasjon av lyse og dempede gråtoner. 

Prosjektet har ikke bare Sandefjords vakreste utsikt, men også kveldsol på store deler av terrassene. Parkering under bakken gir muligheten til et flott fellesområde foran bygget. Kort vei til sentrum, er en kvalitet som også følger med. 

Bart Øya Burgerhoudt | Arkitektdirekør 

Point AS består av engasjerte og kvalifiserte arkitekter. Vi er realister og løsningsorienterte. Det gjenspeiles i arkitekturen og interiørløsningene, og det er synlig i alt vi leverer, fra grove skisser til detaljert arkitektur. 

pointdesign.no